Aanbieding gratis standaard verzending (geen Pallet) boven de 100 Euro voor België en Nederland

Isolatie materialen

Vloerverwarming, wandverwarming of plafond verwarming isolatie voorzien is in de meeste gevallen een belangrijke voorwaarde om optimaal te profiteren van je elektrische verwarming.

Vloerverwarming, wandverwarming of plafond verwarming is een efficiënte manier van verwarmen. Om een hoog rendement te behalen, is het echter wel belangrijk dat het warmteverlies beperkt wordt. Goede isolatie zorgt ervoor dat er weinig tot geen warmte verloren gaat.

Een heel belangrijk aspect bij infrarood (vloer) verwarmingsfolie, kabels en matten is de isolatie van met name de vloer. Is een vloer namelijk geheel niet geïsoleerd is het niet raadzaam daar welke vorm van verwarming dan ook op aan te brengen. Immers warme lucht gaat naar de kou dus zou de meeste warmte verloren gaan aan de koude vloer. Isoleren is daarom een heel belangrijk onderdeel. Hoe beter de isolatie hoe minder warmteverlies hoe sneller de warmte wordt ervaren en hoe korter je energie nodig hebt.

Bij Budgetvloerverwarming hebben we een aantal soorten isolatiematerialen. De toplaag die op de verwarmingsfolie komt te liggen bepaalt welke isolatie geschikt is voor die toplaag. Tegenwoordig zijn er vele soorten klikverbindingen en elke klikverbinding heeft weer zijn eigen Drukvastheid eisen (Kpa). Als de isolatie te zacht is voor de toplaag kunnen er kieren ontstaan of schade aan de klikverbinding. Dit wordt dan ook altijd in overleg met de klant en/of de leverancier van de toplaag

Actieve filters